18/02/2013 Entrevista a Alexandra Poportan, project manager del projecte SANITAS

Ningú posa en dubte que per fer recerca avui en dia cal cooperar, tenir una visió interdisciplinar i sortir a fora. Aquest és l’esperit dels grans projectes de recerca finançats per la Unió Europea, on universitats, empreses i entitats treballen de manera conjunta per aportar nous coneixements i desenvolupar noves tecnologies. La nostra convidada d’avui, l'Alexandra Popartan, és la gestora d’un d’aquests projectes, el SANITAS, una xarxa de formació d’investigadors de 8 països en l’àmbit del cicle urbà de l’aigua que el LEQUIA coordina des de Girona. Tot un repte científic i de gestió.


11/02/2013 Entrevista a Hèctor Monclús, investigador de l'empresa GS INIMA

El Dr. Hèctor Monclús, investigador de l'empresa GS INIMA, ens presenta la tecnologia Smart Air MBR desenvolupada en el marc d'un projecte de cooperació entre universitat (LEQUIA-UdG) i empresa (GS INIMA). Imagineu-vos un conjunt de fideus llargs amb uns microporus i un sistema d'aireació capaços de barrar al pas als contaminants més difícils de tractar. Ens trobem davant d'un bioreactor de membranes, un sistema avançat per depurar l'aigua, molt eficaç però també molt car. Amb la tecnologia Smart Air MBR els costos es redueixen sense perdre la capacitat de depuració.

 

4/2/2013 Entrevista a Miquel Rigola, col·laborador del LEQUIA i gran coneixedor del sector de l'aigua

Aigua, no tens gust, ni color, ni aroma. No podem definir-te. Et tastem sense conèixer-te. No ets necessària a la vida: ets la vida. Amb aquestes senzilles paraules de l'escriptor Antonine de Saint-Exupéry, el Dr. Miquel Rigola ens il·lustra la incommensurabilitat del valor de l'aigua i ens parla del seu preu. Dos conceptes lligats però diferents, al voltant dels quals es vertebra l'entrevista d'avui.