28/01/2013 Entrevista a Pere Ridao, responsable del Centre d'Investigació en Robòtica Submarina de la UdG


Fins a quin punt un robot pot prendre decisions de manera autònoma? Per què va ser possible retransmetre en directe l'arribada de l'home a la Lluna l'any 1969 i en canvi som incapaços de seguir un vehicle que treballa a 6.000 m de profunditat per sota del nivell del mar? Com pot ajudar la robòtica a afrontar els reptes de l'arqueologia submarina? Aquestes i altres preguntes ens les respon el Dr. Pere Ridao, responsable del CIRS: el Centre d'Investigació en Robòtica Submarina de la Universitat de Girona.

21/01/2013 Entrevista a Ponç Feliu, gerent del Consorci del Ter

El Consorci del Ter agrupa una seixantena d'ajuntaments i consells comarcals de les comarques de Girona i l'Osona. La seva missió és impulsar accions de cohesió, preservació, sostenibilitat i dinamització a tota la conca hidrogràfica del riu Ter. Així, es treballa a través de quatre àmbits d'actuació: patrimoni cultural, promoció econòmica i turisme, i comunicació i sensibilització. Avui, el Sr. Ponç Feliu, gerent del consorci, ens parla dels projectes principals que aquest té endegats.



14/01/2013 La cara humana de la recerca: entrevista a dos estudiants de doctorat del LEQUIA

Més enllà d’experiments, articles i congressos, la recerca és el conjunt de les dones i els homes que dediquen la seva vida a adquirir nous coneixements i a utilitzar-los per a desenvolupar productes i processos que beneficiïn a la societat. Una feina molt estimulant però també sacrificada, que exigeix esforç i autodisciplina, i que malauradament no sempre gaudeix del reconeixement que li pertocaria.

La Sara Gabarrón i en Jordi Gabarró, tots dos estudiants predoctorals del LEQUIA, ens expliquen com es van endinsar en el món de recerca, amb quines dificultats i satisfaccions es troben en el dia a dia, i com veuen el seu futur professional a dintre i a fora del nostre país.  Tots dos formen part, com molts altres investigadors i investigadores anònimes, de la cara humana de la recerca.



7/1/2013 Entrevista a Victòria Salvadó, degada de la Facultat de Ciències de la UdG

Comencem l'any amb un tema que malauradament cada vegada té més importància: la presència de productes químics i farmacèutics a les aigües continentals. La Dra. Victòria Salvadó, degana de la Facultat de Ciències de la UdG i investigadora del Grup de Recerca en Química Analítica i Ambiental, explica el treball que s'està duent a terme des de la Universitat de Girona per a reduir el seu impacte.